gázszerelő szeged

ELLENŐRZÉSEK, FELÜLVIZSGÁLATOK

GÁZKAZÁNOK, GÁZKÉSZÜLÉKEK A TÖRVÉNYBEN ELŐÍRT GÁZIPARI-, MŰSZAKI-, BIZTONSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA

Gázkészülék felülvizsgálat Bács-Kiskun MegyeGázkészülék felülvizsgálat Kiskunfélegyháza

 

A nemzetgazdasági miniszter 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelete
a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról

1. § Az ingatlan tulajdonosa köteles
a) a felhasználói berendezés – a gázfelhasználói technológia kivételével – műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés, vagy az e rendelet hatálybalépését megelõzõen üzembe helyezett felhasználói berendezés esetében az első műszaki biztonsági felülvizsgálat évét követő 5. évben és ezt követően 5 évente

b) a csatlakozóvezeték műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés, vagy az e rendelet hatálybalépését megelőzõen üzembe helyezett csatlakozóvezeték esetében az első műszaki biztonsági felülvizsgálat évét követő 10. évben és ezt követően 10 évente elvégeztetni.

2. § (1) A műszaki-biztonsági felülvizsgálatot a gázszerelők engedélyezéséről és nyilvántartásáról szóló miniszteri rendelet szerinti, műszaki biztonsági felülvizsgálatra jogosító engedéllyel rendelkező gázszerelő végezheti.

(5) Amennyiben a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot végző gázszerelő a felhasználási helyen, az élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzetet észlel, akkor köteles a veszélyhelyzetet kiváltó okot megszüntetni és arról az ingatlan tulajdonosát a vizsgálatról készült jegyzőkönyvben tájékoztatni, és egyidejűleg a földgázelosztót vagy a vezetékes PB-gázszolgáltatót a jegyzőkönyv megküldése mellett haladéktalanul értesíteni
köteles.

3. § Ez a rendelet 2012. szeptember 1-jén lép hatályba.

DÍJMENTES AJÁNLATKÉRÉS! 

Gázkészülék karbantartásBármelyik termékkel szolgáltatással kapcsolatban szeretne tájékozódni!

Szeretné a legjobb árajánlatot kapni? Az ajánlattól a beüzemelésig teljes körű ügyintézés, legyen szó akár karbantartásról, akár gázkészülék felülvizsgálatról!

Hívjon minket az alábbi telefonszámok bármelyikén és mi segítünk Önnek!

TELEFON: +36 30/275-78-84 vagy +36 70/622-27-55

A gázkészülék felülvizsgálat során segítünk Önnek abban, hogy gázkészüléke biztonságosan működhessen és megelőzze az esetleges későbbi súlyos bírságot a felülvizsgálat elmulasztása miatt.